Colibri crokinole
2019. 03. 20.

ÚJ CROKINOLE DIMENZIÓK

I. Amatőr Pöcc Kupa – Beszámoló

I. pöcc kupa

2019. március 20-án, szerdán 18 órától rendeztük meg az I. Sportalsó Amatőr Crokinole Pöcc Kupát Esztergomban. Ez volt a második nyilvános CrokinolEsztergom esemény, melyről úgy gondoltuk Erős Norbival, hogy rögtön legyen tétje. Azaz ne csak vidám kora esi szórakozásként maradjon meg mindenki emlékezetében, hanem legyenek egyéni mérkőzések és avassunk egyből bajnokot. Így is lett.

A tavalyi Crokinole European Open női győztese Salamon Dóra és a hazai Crokinole mozgalom lelkes szervezője, többszörös érmes játékos Létay Dániel is részt vettek a Pöcc kupán versenyzőként Budapestről.

Velük együtt 14 fős mezőny gyűlt össze és rajtuk kívül sok-sok szurkoló, érdeklődő.

Kalapból húztuk teljesen véletlenszerűen a párokat, 6 korongos rapid meccseket játszottunk, két teljes fordulóval, azaz 8 körrel. Így max. 16 pont volt szerezhető egy partiban.

Ranglista versenyen korábban indulók játéktapasztalata látszott már az elején, de a Sportalsó Pöcc kupát csak azok nyerhették, akiknek ez volt ténylegesen az első Crokinole versenyük!

A 7 párosból továbbjutottak a győztesek és a legeredményesebb második helyezett.

A továbbjutó 8 játékost is véletlenszerűen sorsoltuk össze. A legjobb négyesbe végül Salamon Dóra, Vodicska Ferenc, Horváth Zoltán, és a Létay Danit legyőző Erős Norbert jutottak. Ők mindannyian gyakorlottabb játékosok, tehát a papírforma érvényesült. De a Pöcc kupát ők nem nyerhették!

De lejátszották, amit le kellett. Nézzük az eredményeiket:

Feri és Zoli, illetve Dóri és Norbi kerültek össze az asztalokhoz. Ez utóbbi asztalnál Norbi győzött, míg a másik asztalnál meglepetés történt, Zoli higgadt játékkal legyőzte Ferit. Ők ketten rendszeresen játszanak a Játékkunyhóban és mindig Feri győzedelmeskedett.

Így a gyakorlott játékosok nem hivatalos döntőjébe az esztergomi crokinole élet két lelkes szervezője Norbi és Zoli kerültek. A papírforma, és az eddigi játéktapasztalatok ismét felülíródtak ezen az estén, mivel Zoli lepöckölte Norbit a pályáról 10 : 6 arányban. Ez a tény egy kisebb helyi sporttörténeti csodának is tekinthető.

De az este igazi pillanata, a bajnokavatás még hátra volt! A Pöcc kupa döntőjébe a szabadidős játékosok közül a két legeredményesebb pöckölő jutott. Somfai György és Olcsvári András, már a selejtezőben is kiélezett mérkőzést vívtak egymással, még a lőtt 20-asok száma is megegyezett kettőjüknél, tehát ők az alapjátékban is még egy partit játszottak, amiből akkor András jutott tovább.

Most a Pöcc Kupa döntőjében újra asztalhoz ültek és hangos, lelkes biztatás mellett, nagy közönségfigyelem kíséretében játszottak. 20-as itt, 20-as lövés ott. Szép megoldások mindkét oldalon. Élmény volt nézni a játékukat! A kemény csatát végül Olcsvári András nyerte, így sor kerülhetett a díjazásra.

Az I. Sportalsó Amatőr Crokinole Pöcc Kupa eredményei:

  1. Olcsvári András
  2. Somfai György
  3. Szilas Annamária

pöcc kupa

Kifejezetten örülünk, hogy voltak, akik végig élvezettel nézték a játékot, szurkoltak, kommenteltek.

A Crokinole új dimenzióba emelkedett ezen az estén Esztergomban, a Sportalsóban:

A felhőtlen jókedv, a játékszeretet, a szurkolás, izgalom, versenyszellem, lazaság minden jelen volt.

Játékkunyhó